Odaberite jezik:

Croatian English French German Italian
U OPĆINI NOVO SARAJEVO ODRŽANO 16. OPĆINSKO TAKMIČENJE IZ PROGRAMA "UPOZORAVANJE NA MINE" PDF  | Ispis |  E-mail
OPĆINSKA ORGANIZACIJA CRVENOG KRIŽA NOVO SARAJEVO

OO Crvenog križa Novo Sarajevo 22.11.2012.g. u OŠ "Pofalići" održala je XVI Općinsko takmičenje iz programa "Upozoravanje na mine".

Ovogodišnje takmičenje je održano u skladu sa Pravilnikom XVI Općinskog takmičenja "Upozoravanje na mine".

Minska prijetnja će još dugo biti prisutna na prostorima Bosne i Hercegovine, pa je kontinuirano provođenje aktivnosti upozoravanja na mine neophodno, kako bi se izbjegle nove žrtve mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava. Takmičenje je manifestacija koja ima za cilj provjeru osposobljenosti učenika osnovnih škola iz oblasti znanja iz programa "Upozoravanja na mine" i zaštiti od mina i NUS-a.
 
Na takmičenju su učestvovale ekipe osam osnovnih škola sa područja općine Novo Sarajevo, i to: OŠ "Čengić Vila I", OŠ "Grbavica I", OŠ "Grbavica II", OŠ "Hrasno", OŠ "Isa-beg Ishaković",  OŠ "Kovačići", OŠ "Pofalići" i OŠ "Velešićki heroji".
 
Klik za uvećanje!
Klik za uvećanje!
Klik za uvećanje!
Klik za uvećanje!
Prije otvaranja takmičenja, izvršena je verifikacija takmičarskih ekipa i ekipama su dodijeljeni startni brojevi.
Nakon postrojavanja ekipa, izvršeno je otvaranje takmičenja na kome su data završna uputstva i sve dodatne informacije vezano za takmičenje.
Prisutnima su se obratili i otvorili takmičenje gospodin Safet Didar – ispred domaćina takmičenja OŠ "Pofalići"i gospodin Fahrudin Zolota – ispred Službe za društvene djelatnosti Općine Novo Sarajevo koja je podržala održavanje takmičenja.

Takmičenje je tipa kviza i sastojalo se od 7 grupa zadataka, i to: Test, Slogan, Ispravi tekst, Križaljka, Pitanja i odgovori , Sastavi riječi i Rebus. 
 
PLASMAN

1. mjesto ekipa OŠ "POFALIĆI"
 
2. mjesto ekipa OŠ "KOVAČIĆI"
 
3. mjesto ekipa OŠ "HRASNO"
 
4. mjesto ekipa OŠ "VELEŠIĆKI HEROJI"

4. mjesto ekipa OŠ "ISA-BEG ISHAKOVIĆ"

6. mjesto ekipa OŠ "GRBAVICA I"
 
7. mjesto ekipa OŠ "ČENGIĆ VILA I"

8. mjesto ekipa OŠ "GRBAVICA II"
    
Ekipa OŠ "Pofalići" u sastavu: Mahmutagić Amina, Mujaković Ina-Bedra i Vujović Tina će predstavljati OOCK Novo Sarajevo na XVI kantonalnom takmičenju iz programa "Upozoravanje na mine" koje će se održati 24.11.2012.g u OŠ "Kovačići" sa početkom u 10:00 sati. Nastavnik koji vodi ekipu na kantonalno takmičenje je Zdenka Vukadin. 

Pehare i medalje za osvojena prva tri mjesta uručio je gospodin Fahrudin Zolota – ispred Službe za društvene djelatnosti Općine Novo Sarajevo. Pobjedničkoj ekipi su uručene nagrade – majice sa logom ‘Mi ne volimo mine’. Za sve učesnike obezbijeđeno osvježenje: sendviči i sokovi. 

 
   Mapa Sarajevo
RocketTheme Joomla Templates